De kunst van samen groeien in een relatie is emotioneel verbinden

De kunst van samen groeienDe kunst van samen groeien in een relatie is emotioneel verbinden. Niemand zit te wachten op uit elkaar gaan, als je samen besluit in het leven verder te gaan. Toch ontkomt zo’n 60% er niet aan, die wel op een gegeven moment uit elkaar gaan. Dat is een heel hoog aantal.

Het leed dat daarmee gepaard gaat is verschrikkelijk. Zeker als er ook kinderen zijn. Er is emotioneel leed, geestelijk, maar ook financieel. Het leven staat volledig op zijn kop. Hoe fijn zou het zijn, als we die 60% naar beneden zouden kunnen brengen? Heel fijn toch! Daar dragen wij, van Zesde Zintuig graag ons steentje aan bij. En om die reden, geven we je tips mee om te zorgen dat je relatie niet uitdooft. Sterker nog, groeit!

Want wat is het uiteindelijk doel van een liefdesrelatie? Samen op een fijne, liefdevolle manier oud worden. Daar zullen we, anno 2021, iets voor moeten doen. En dat, er iets voor moeten doen, iets voor over moeten hebben, zit nog onvoldoende ingebakken in ons systeem.

We gaan nog veel te snel in het starten van een relatie, zegt een medium van Zesde Zintuig. Onvoldoende van doordrongen wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. De eerste en meest belnagrijke stap is. Neem de tijd, minimaal een jaar om elkaar te leren kennen. En dat betekent niet, dat je met elkaar spreekt over samenwonen, trouwen, een huis kopen en kinderen krijgen.

Elkaar leren kennen, is kijken naar elkaars gedrag. Daar moet een match in zijn. Want waar lopen de meeste relaties op stuk? Dat we dachten dat de ander zo leuk was! En in de praktijk kunnen we niet met de ander overweg, want die blijkt toch heel anders in elkaar te steken dan we dachten.

Als we matchen op vlak van karakter en gedrag, dan zijn we er nog niet. Dan begint het pas. De meeste mensen zijn alleen maar bezig, het negatieve te benoemen naar elkaar. Word jij daar vrolijk van? De ander,. Zegt een spiritueel consulent van Zesde Zintuig? Niemand toch. Vraag je dan eens af, waarom doen we het dan?

Misschien als voorbeeld mee gekregen? Weet het wel zeker zegt paragnost Mieke van Zesde Zintuig. En we doen het vrolijk na. Wat is wel de bedoeling? We stellen de vraag aan Paragnoste Mieke. De bedoeling is emotioneel verbinden.

Maar wat us dat dan Mieke? Begrijpen, steunen, waardoor beiden zich veilig voelen. Als je elkaar begrijpt emotioneel, dan geef je elkaar steun. Dat bij elkaar biedt veiligheid. Als dit er niet is, ontstat er op een gegeven moment emotionele afstand.

Dan sluiten we ons af van de ander. Daar zijn we snel toe geneigd. We zullen dus elke dag opnieuw moeite moeten doen, elkaar emotioneel te ondersteunen en te begrijpen waarom we zijn en doen zoals we zijn.

Hierdoor voel je je veilig jezelf te zijn. Je hebt dan geen behoefte een vriendin te bellen en alles over je partner te gaan bespreken. Geeft paragnost Mieke van Zesde Zintuig aan. Je bespreekt het met je partner zelf. Dat is uiteraard ook de beodeling. Alleen we doen het niet. We weten het niet. We durven het niet.

In de nieuwe tijd waar we naartoe gaan, zullen we dit ons echt eigen moeten gaan maken. Anders stranden er nog meer relaties. Daar is niemand bij gebaat. Ja, wij de consulenten van Zesde Zintuig Chat. Maar weet je, wij zijn liever overbodig. Want dat zou betekenen, zegt paragnost Mieke, dat iedereen inmiddels de essentie van de liefde tot zich heeft genomen. Daar zijn we nog lang niet. Maar wel onderweg. Ooit gaan we allemaal de liefde in het juiste perspectief zien. Dan is het vanzelfsprekend dat we emotioneel verbinden.