Er zijn vast dingen die je graag eerder had willen weten

Er zijn vast dingen die je graag eerder had willen wetenEr zijn vast dingen die je graag eerder had willen weten. De aardse reis is een missie, maar soms wel een hele zware. We weten daar waarschijnlijk allemaal wel iets van. In de loop der jaren leren we van alles bij. Het is eigenlijk net als met autorijden. Je hebt dan wel je diploma gehaald, maar dan begint het pas. Je bent volwassen geworden, en nu mag je gaan laten zien wat dat betekent.

We zijn namelijk wel in leeftijd volwassen, alleen hebben we nog niet zoveel levenservaring en kennis van heel veel zaken. We worden met name geleerd hoe we ons brein moeten gebruiken. Niet hoe we moeten voelen, terwijl dat toch echt nodig is om onszelf staande te kunnen houden. Geeft een medium van Zesde zintuig aan.

Menigeen loopt in zijn leven diverse malen vast, we spreken ze dagelijks op Zesde zintuig Chat. Dat zijn de levenslessen, die we moeten doorleven. En dan kunnen we wel eens denken, waarom hebben ze mij dit niet verteld. Dan had ik de ellende kunnen voorkomen.

Daarbij gaat het vaak niet om praktische zaken. Het gaat om zaken als zelfvertrouwen, zelfrespect, eigenwaarde, leven vanuit je eigen kracht. Hoe zorg ik er voor dat ik de juiste partner kies. Hoe ga ik om met collega’s. Hoe communiceer ik het beste.

Maar zeker ook, had me verteld hoe ik misbruik van mijn goedheid had kunnen voorkomen. Ben ik nou echt zo naïef, dat ik iedereen geloof wat die zegt. Hoe vaak moet ik nog bedrogen uitkomen, dat woorden niet altijd waarden zijn. Dat is vaak voor een ieder een hele grote levensles. Die inderdaad voorkomen had kunnen worden, geeft een paragnoste van Zesde zintuig aan, als er in de kindertijd aandacht voor was geweest.

Een andere les is, dat we er op een gegeven moment achter komen, dat het verdienen van geld en rijk worden, presteren helemaal niet zo belangrijk is, als dat het werd gemaakt. Dat een fijn leven leven, waarin er voldoende is om van te leven, een veel beter leven geeft, dan altijd maar elke dag buffelen, om meer te vergaren.

Een andere grote domper die we vaak eerder hadden willen weten is, wat is liefde? Dat dat vooral een kracht is waaruit je zelf hoort te opereren en niet iets is wat ontstaat tussen twee mensen. Daarachter komen, ga je dan weliswaar op een gegeven moment anders naar relaties kijken. Maar moet je daarvoor eerst een paar achter de rug hebben, waarbij je zo diep zinkt. Waarom wordt ons dit niet verteld?

We horen wel eens als medium of paragnost, dat zijn toch de levenslessen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Wij van Zesde Zintuig zijn die mening niet toegedaan. Je kunt in je leven lang niet alles voorkomen. Maar zoals de mens nu leeft en het keurslijf waar een ieder in wordt geduwd, zorgt absoluut voor veel meer leed dan nodig is.

Stel je voor zegt een spiritueel hulpverlener van Zesde Zintuig dat je had geweten dat je voor jezelf mag kiezen. Dat je vanuit jezelf nee mag zeggen. Dat je wet hoe belangrijk of dat is. Hoe had je leven dan er uit gezien? Je had hele andere keuzes gemaakt. Nooit zo veel in angst gezeten of je wel goed genoeg was. Of iemand anders je wel leuk vond. Dat had je niet geïnteresseerd.

Je had geleefd vanuit eigen kracht en heus voor anderen klaargestaan. Maar niet meer jezelf weggecijferd, zoals je dacht dat het hoorde. Wat je dan ook niet had gedaan, op de mening van een ander afgegaan. Je had naar je eigen gevoel leren luisteren. Helaas is spiritualiteit nog steeds geen onderdeel van het leven. Als dat gebeurt, springen wij mediums en paragnosten een gaat in de lucht.