Het enige wat we als mens nodig hebben is innerlijke vrede

innerlijke vredeHet enige wat we als mens nodig hebben is innerlijke vrede. Al denken we dat anderen zorgen voor ellende, drama in ons leven. Niets is minder waar. We doen het zelf. We zijn te druk bezig met van alles en nog wat, behalve met onszelf. We staan geen seconde stil bij de verbinding met onszelf en voelen dus ook niet wat we nodig hebben. Laat staan dat je een keer denkt. Wacht even. Ik hoef hier niets mee, dit is niet van mij.

Ik maak een probleem van een ander, mijn probleem. Ik blijf rondlopen met gedachten over anderen die mij pijn hebben gedaan of hebben teleurgesteld. Dat doen die anderen niet, dat doe ik allemaal zelf en hier verstoor ik mijn eigen innerlijke vrede mee.

Er is zelfs nog een moment hiervoor geeft een spiritueel consulent van Zesde Zintuig aan. Als je reeds tot hier bent gekomen, ben je je eigen grenzen dus allang voorbij gegaan. Ik had niet zo lang geleden een vrouw op de chat van Zesde Zintuig, die heel goed alles in de gaten had. Ze had een partner toegelaten, nu een maand of 5 en kwam er achter dat ze rust nodig had.

Ze gaf aan afstand te willen nemen en tijd voor zichzelf nodig te hebben. Ze pakte dus rust voor zichzelf. Alleen deze man respecteerde het niet en bleef haar berichten. Lief als ze was, bleef ze hem aangeven, dat dit niet de bedoeling was. Maar ze was er zelf nog niet achter dat deze man respectloos was.

Ze gaf aan, dat hij dolgraag met haar en haar kinderen uit eten wilde gaan. Ze vond het lastig om aan te geven, dat ze hier niet voor open stond. Want ja. Zo’n lief gebaar. Ik gaf haar, als medium van Zesde Zintuig op de chat het volgende aan.

Is dit echt een lief gebaar of is dit respectloos en manipulatie? Ze raakte in de war en dat was precies wat de bedoeling was. Haar oude ik en nieuwe ik waren in een innerlijk conflict hierdoor geraakt. Haar oude ik zag de uitnodiging als een lief gebaar. De nieuwe ik zag het gevaar. Maar kom dan maar hier eens uit.

Daar heb je een spiritueel consulent voor nodig, die je dit in kan laten zien. En zo gebeurde. Het medium van Zesde Zintuig gaf haar aan. Jouw oude ik, die geen aandacht en liefde heeft gekregen, smelt voor dit gebaar. Je nieuwe ik, die wordt boos, omdat jij een grens hebt aangegeven en hij zich er niets van aantrekt. Sterker nog, je iets voor gaat houden, waarvan hij weet dat je er voor zwicht.

Is dat eerlijk, oprecht. Of zit hier iets geheel anders onder? Jou te manipuleren om toch met hem in contact te blijven en je om die reden iets geeft, waardoor jij geen nee durft te zeggen. Maar jou wel zo weer in zijn macht heeft?

Ze zag het in en begreep nu ook haar innerlijk conflict. Dat zelfs afstand nemen van deze man haar de innerlijke vrede, waar ze zo naar verlangde niet zou gaan geven. Ze moest achter dit contact een punt gaan zetten. Maar wat is dat moeilijk zeg. Er zijn ook hele mooie momenten.

Dat begrijp ik, gaf ik als medium aan en daar zit ook het dilemma. Vraag je dan eens af, de mooie momenten wegen deze op tegen respectloosheid en manipulatie? Dat jou innerlijk onrustig maakt? Is de bedoeling van een relatie niet, dat je je vrij kunt voelen. Ruimte kunt nemen als je daar behoefte aan hebt?

Ze begreep de boodschap en stond voor de hele moeilijke taak. Niet meer reageren. Contact stoppen, maar dat zit niet in haar aard. Ze wil altijd netjes en beleefd blijven. Ben je dat dan niet als je niets meer van je laat horen? Ze moest even nadenken en ze zag in. Dat niet meer reageren niets te maken heeft met beleefd en netjes zijn, als je grens is bereikt. Begrijp dat je innerlijke vrede niet komt, als jij dit op deze manier in stand houdt. Deze vrouw had een consult gekregen, waarmee ze verder kan haar nieuwe ik gestalte te geven. Zoek jij ook innerlijke vrede? Ben je van harte welkom bij een van de mediums of paragnosten van Zesde Zintuig.