Liefde en vertrouwen gaan hand in hand

Liefde en vertrouwenLiefde en vertrouwen gaan hand in hand. Al lange tijd loopt ze vast en om die reden bezoekt ze regelmatig haar vast medium op het Zesde Zintuig. Ze heeft tegen haar vriend gelogen. Ze weet het, was niet handig. Ze was bang hem kwijt te raken.

Een leugen komt uit en ze zit er nog gigantisch mee. Elke dag worstelt ze en moddert ze er mee door. Ze kan het maar niet loslaten. Haar vriend heeft aangegeven, dat hij wil zien of ze haar leven kan beteren.

Ze doet haar best, maar ze begint nu toch ook aan alle kanten te twijfelen. Ze hebben inmiddels al meerdere stilte periode achter de rug. En hij blijft aangeven, pas als ik kan zien dat je je anders gaat gedragen, wil ik het weer proberen.

Ze weet het niet meer, zegt ze op de chat van Zesde Zintuig. Nogal wiedes dit, is een hele ongezonde situatie geworden. En ja, ze weet dat ze moet veranderen, ze wil ook niet meer liegen. Ze doet het ook eigenlijk helemaal niet meer. Maar hij zegt, dat hij het niet ziet en verwacht nog steeds van haar iets.

Als het medium van Zesde Zintuig vraagt wat hij dan eigenlijk verwacht, moet ze het antwoord schuldig blijven. Inmiddels vraagt ze zich ook af, of hij manipulatieve trekken heeft. Ze durft het bijna niet te zeggen. Want ja, het ligt toch wel aan haar dat dit zo geworden is.

Wat is hier aan de hand? Zij wil graag met hem verder. Hij heeft zijn hart afgesloten en laat har aan een touwtje bungelen. Dat voelt zij aan als manipulatief en daar heeft ze helemaal gelijk in. Het medium geeft dit ook telkens aan, maar dringt nog niet goed tot haar door.

Wat er daarnaast aan de hand is, dat beiden nog moeite hebben met een volwassen houding. Hij is haar nog steeds aan het “straffen” voor de leugen. En dat is niet oké, dat is zelfs ongezond. Want als je besluit samen verder te gaan, ga je niet zitten wachten op boetedoening van je partner.

Dan maak je zelf ook de keuze je hart weer open te stellen. Lukt dat niet, stop er dan mee, ga niet de ander onnodig van alles vragen. Dat gebeurt wel en zij loopt er op vast. Dat komt, omdat ook zij worstelt met zichzelf en de liefde.

Liefde en vertrouwen gaan hand in hand. Daar is geen speld tussen te krijgen. Hij zit in zijn eigen bubbel, te chagrijnen en zij probeert uit alle macht aan hem te laten zien dat ze haar gedrag heeft verbeterd.

Als ze aan hem vraagt of ze haar best doet, wat natuurlijk ook al niet gezond is. Hij is haar vader niet en zij het kind niet, dan zegt hij. Ik zie het niet. Nee, want je kijkt er als een kind naar en niet als een volwassen vent die achter zijn keuze gaat staan.

Deze relatie houdt geen stand. En niet zozeer, omdat wat er is gebeurt. Omdat deze 2 mensen nog geen idee hebben wat liefde is, van ze vraagt. Maar ook welke houding het volwassen leven van ze vraagt.

Inmiddels suddert dit al lange tijd door en begint de cliënt wel in te zien, dat wat ze ook doet, het in zijn ogen nooit goed is. Van zijn kant komt geen enkele medewerking. Ze heeft inmiddels geen idee meer of ze samen nog iets hebben. Waar ze staat en wat hij denkt of voelt.

Toch zoeken ze elkaar weer op en begint het proces van voren af aan. Het vertrouwen in zichzelf is er bij beiden niet. Hoe kun je dan weer elkaar gaan vertrouwen en op de juiste manier met de liefde omgaan? Dat kan niet, zegt het medium van Zesde Zintuig. Maar de mens is hardleers en keist niet eerder voor zichzelf dan dat die zichzelf volledig is kwijtgeraakt.