Op volwassen leeftijd emotioneel onvolwassen

onvolwassenOp volwassen leeftijd emotioneel onvolwassen. Kunnen we praten over, het definiëren, wanneer iemand emotioneel volwassen is? Je wordt gezien als een volwassene als je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt. Dan valt de bemoeienis van je ouders weg en zul je zelf in feite alles moeten regelen. Je kunt je ouders dan nog wel zelf raadplegen, van alles vragen, maar je zult het wel zelf moeten regelen.

Om dit alles zelfstandig te kunnen doen, zal er naar alle praktische zaken ook sprake moeten zijn van emotionele volwassenheid. Aangezien er nog helaas onvoldoende aandacht aan het emotionele wordt gegeven, zien wij, de spiritueel hulpverleners heel veel mensen op volwassen leeftijd vastlopen op emotioneel onvolwassen gedrag.

Wanneer ben je dan emotioneel volwassen? Is dat definieerbaar? Laten we dan eerst aangeven, zegt een medium van Zesde Zintuig  Chat, wat onvolwassen gedrag is. Je dagdroomt er nog lekker op los. Je kinderlijke staat zwaait nog de scepter.

Je kunt zelfs een dijk van een baan hebben, dat op voortreffelijke manier uitvoeren en toch emotioneel onvolwassen zijn. Wij, van Zesde zintuig vinden dit niet gek. Wie krijgt er nu les in emoties? Wie wordt als kind zijnde, tiener of puber op een goede wijze opgevangen als je emotioneel vastloopt? Praktisch niemand.

Het is zo verworden dat we het schijnbaar normaal zijn gaan vinden, dat emotionele volwassenheid door schade en schande geleerd moet worden, op volwassen leeftijd. Dit is echter zo zonde van je kostbare aardse tijd.

Waarom moet je eerst volledig vastlopen, een paar mislukte relaties achter de rug hebben, vele chatgesprekken met mediums en paragnosten, voordat je in gaat zien dat je nog niet emotioneel volwassen bent?

Emotionele onvolwassenheid uit zich in bepaalde gedragskenmerken. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

•       Anderen de schuld geven en niet kijken naar je eigen aandeel. Het ligt nooit aan jezelf. Hoe komen ze er bij!

•       Boos worden op een ander, terwijl je eigenlijk boos bent op jezelf.

•       Emoties niet in de hand hebben, ze schieten alle kanten op.

•       Angstig zijn en om die reden niet voor jezelf op durven te komen.

•       Onderdanigheid tonen, alles goed vinden, veel te veel begrip hebben, eigen grenzen niet kennen en durven aangeven.

•       Direct overal bovenop springen. Niet de tijd en de rust nemen om iets binnen te laten komen en goed de voor en de tegens tegen elkaar af te wegen.

•       Niet onafhankelijk zijn. Altijd een ander nodig hebben.

•       Heel veel twijfelen en het zelf maken van eigen keuzes niet kunnen.

•       Zwart wit denken.

•       Enorm kunnen uitvallen en direct er na spijt hebben.

•       Eigen daden niet overzien.

Het is een plaatje van niet zelfstandig op volwassen wijze het eigen leven kunnen leiden, zegt een paragnost van Zesde Zintuig. Maar niet getreurd, wij staan dag en nacht voor jullie klaar om je op te vangen, als je vastloopt en helpen je graag naar emotionele volwassenheid. Bedenk! Als je het had geweten, had je het wel toegepast. Neem het jezelf dus niet kwalijk, je bent nooit te oud om het te leren.