Wat willen tegenslagen ons vertellen

Wat willen tegenslagen ons vertellenWat willen tegenslagen ons vertellen. Hoe fijn zou het zijn als we geen tegenslagen meer in ons leven zouden hebben! Daar tekent iedereen voor, althans, zo kijken we er naar. Maar weet je, het leven wordt helemaal niet aangenaam, zonder tegenslagen.

We hebben tegenslagen in ons leven nodig, en wel met een reden, zegt, medium Margret van Zesde Zintuig Chat. Zonder tegenslagen, zullen we altijd blijven stilstaan. Niet vooruitkomen. En dan gaan we het leven niet meer waarderen. Het wordt zelfs saai.

De reden van tegenslagen in ons leven, is om er van te leren. Kennis er over op te doen. Waardoor je kunt zeggen, ik begrijp waarom het mij is overkomen. Ik weet nu hoe ik het voortaan kan en ga voorkomen. Elke tegenslag maakt je krachtiger op deze manier. Waardoor tegenslag in je leven, geeft medium Margret van Zesde Zintuig aan, je eerder van zult herstellen.

En weet je wat nog het mooiste is? Accepteren dat tegenslag bij het leven hoort. Door het besef er zo over te hebben, heb je de helft al gewonnen, van de eventuele teleurstelling, pijn of verdriet. Je relativeert sneller en eerder, waardoor het minder hard binnenkomt.

Elke tegenslag brengt bepaalde gevoelens met zich mee. Al een potentiële partner je na een paar dates laat zitten, geeft dit verbazing, boosheid, teleurstelling met zich mee. Je kunt dan nog niet spreken van verdriet en pijn, eerlijk gezegd. We ervaren dat wel regelmatig tijdens gesprekken op de chat van de website Zesde Zintuig.

Dat betekent dat je jezelf veel te snel weggeeft aan de eerste de beste. Van deze tegenslagen kun je leren. Leren dat mensen niet zo zijn, zoals jij. Jij zal altijd dan met woorden aangeven dat je het contact stopt. Door er zo naar te gaan kijken, ga je de eerstvolgende potentiële partner anders zien. Je gaat niet voorzichtiger zijn, want dan heb je met de ervaring niet het juiste gedaan. Je gaat meer van een afstand het contact op je gemak bekijken, om te zien, wat is dit voor een persoon. Welk gedrag vertoont hij. Hoe is deze persoon te vertrouwen. Je gaat er niet meer direct voluit in.  Tegenslag geleerd!

Bij tegenslagen naar de emoties kijken, is heel belangrijk, zegt medium Margret van Zesde Zintuig. Onderzoek ze, welk voel je, zijn ze terecht. Wat is je eigen aandeel. Allemaal zaken die je na tegenslag met jezelf hoort te ondernemen. Alleen, we doen het niet. We zwelgen liever eerst een heel veel zelfmedelijden.

Waardoor de tijd van tegenslag veel langer duurt, dan nodig is. Uiteraard kun je ook met een van de consulenten van de website Zesde Zintuig chatten, die bieden je veel handvatten, maar ook inzichten die je wakker schudden. Waardoor je veel sneller zegt. Zo, nu begrijp ik het. Ik kan 2 dingen doen.

Of er in blijven hangen, of iets van leren. Zoals bijvoorbeeld mijn emoties te leren te reguleren. Waarom word ik boos. Waarin ben ik teleurgesteld. Had ik er dan iets bij ingevuld, dat ik had willen zien en niet gekregen. Ben ik boos, omdat ik zelf niet op tijd heb ingegrepen en een grens heb gesteld?

Zomaar een aantal punten die je van tegenslagen kunt leren waardoor je ze later op een andere manier kunt aanpakken, mochten ze er zijn. Wij van Zesde Zintuig staan graag voor je klaar om je er bij te helpen.