We kunnen niet wegvluchten voor onze emoties

We kunnen niet wegvluchten voor onze emotiesWe kunnen niet wegvluchten voor onze emoties. We doen het wel, wegvluchten voor onze emoties. Eigenlijk aan de lopende band. Daar is een hele duidelijke reden voor, zegt paragnost Natasja van Zesde Zintuig Chat. Emoties die we als kind voelen, wordt door volwassenen niet goed op gereageerd.

We hebben dan zelf op volwassen leeftijd er veel moeite mee. We hebben ze leren te onderdrukken. Huilen was niet stoer. Pleister erop en door. Wat krijg je dan? Je gaat denken dat je niet moet toegeven aan emoties. Dat vindt je omgeving niet normaal. Dus als je ze voelde, zocht je als kind een plek op, je slaapkamer, een vriendin of vriend die je vertrouwde en daar deelde je de ellende mee.

Het is duidelijk dat op volwassen leeftijd we gaan vluchten voor onze emoties. We delen ze niet met onze dierbaren. We worden eigenlijk alleen maar boos. Waarom we telkens boos worden, zelfs op onze kinderen, zijn we ons niet van bewust.

Er zijn moeders die ons benaderen op de chat van Zesde Zintuig, geeft medium Natasja van Zesde Zintuig aan. Die willen hun eigen gedrag veranderen, omdat ze niet meer zo boos op hun kinderen willen zijn. Of alles voor de voeten van hun partner gooien.

Als wij ze dan uitleggen hoe dit is ontstaan, gaat er een wereld voor ze open. Nog nooit eerder bij stilgestaan. Dat je boosheid op volwassen leeftijd voortkomt uit je onbezonnen jeugd. Want vaak herkennen mensen het eerst niet.

Dan zeggen ze, dus jij zegt dat mijn ouders niet van mij hebben gehouden? Nee, zeggen dan de spiritueel medewerkers van Zesde Zintuig, dat zeggen we  niet. Dat is wat je hoort. Op hun manier hebben ze heel veel van je gehouden, ze hebben je alleen niet geleerd, omdat zij dat zelf ook niet hebben geleerd, dat het tonen van emoties geen schande is, maar een must.

De boosheid die je voelt en projecteert op je partner en kinderen, zegt in feite. Ik kan niet bij de liefde komen en dat frustreert mij. Je bent, door het wegstoppen van emoties, afgesneden van je eigen bron. En je voelt zo’n enorme behoefte weer te verbinden met die bron, dat je dat laat zien en uit door middel van boosheid.

Waar je vaak direct al spijt van hebt, als het is gebeurd. Het kleine angstige kind, zwaait de scepter. Die is niet getroost, niet begeleidt, die zit nog vast. Kan het hart niet vinden. En dan vluchten we weg voor onze emoties.

Want die mag je niet voelen en tonen toch! Dan beginnen ze het te zien en te snappen. Maar dan. Hoe ga je het veranderen? Gelukkig zijn daar de spiritueel medewerkers van Zesde Zintuig in gespecialiseerd.

Hoe of jij je met je eigen bron weer kan verbinden. Waardoor je weer leert te voelen en je emoties kunt uiten. In feite is dan de volwassen persoon opgestaan en is het kleine angstige kind, het blije kind geworden.

Want die brengt de vreugde, de lach, het plezier en de vrijheid. Het gevoel van te mogen zijn. We kunnen niet wegvluchten voor onze emoties. We zullen ze er altijd moeten laten zijn. We hebben ze jarenlang opgekropt. Maar nu je weet dat ze er zijn, je kunt ze immers voelen, neem je alles wat je hebt opgekropt mee.

Waardoor je je ziel aan het wassen bent en vanaf nu gaat koesteren, geeft medium Natasja van Zesde zintuig aan.