Als liefde geen vreugde brengt wat is dan wijsheid

Als liefde geen vreugde brengt wat is dan wijsheidAls liefde geen vreugde brengt wat is dan wijsheid. Een van de meest gestelde vragen aan spiritueel hulpverleners, wat is wijsheid, blijven of vertrekken. Of waar gaat onze relatie naartoe? Is er nog wel een toekomst. Best goede vragen, maar ook vragen die iets weerspiegelen.

De liefde tussen elkaar brengt op de een of andere manier geen vreugde meer, anders vroeg je je deze vragen niet af, geeft medium Frey van Zesde Zintuig aan. Vaak ontsporen relaties en er is een hele simpele verklaring voor.

We geven eerst ons hart weg en komen daarna er pas achter hoe of de ander in elkaar steekt. We noemen dat een mix van de oude manier en de nieuwe manier, waar we naartoe aan het groeien zijn. Want is dis slim? Is dit wijs, is dit gebruikmaken van gezond verstand?

Nee, schijnbaar zijn we toch nog steeds stekeblind. En als je dat bent, loop je een grote kans dat diegene aan wie je je hart hebt gegeven, van bent gaan houden, zijn gedrag en karakter je op een gegeven moment niet bevalt, zegt medium Frey van Zesde Zintuig.

En wat dan! Blijven of vertrekken. Sommigen maken er dan helemaal een potje van. Die gaan eerst op zoek naar een andere partner. Niet in de gaten hebbend dat ze het voor zichzelf nog veel moeilijker aan het maken zijn.

Wij vragen ons dan af. Enig idee wat liefde is? Dat liefde een kracht is, die je als mens zelf bezit en uit dient te opereren. En naast die kracht hebben we verstand gekregen. Er wel eens zelf bij stilgestaan wat je aan het doen bent?

Dat er een grote kans is dat jezelf de reden bent dat liefde geen vreugde brengt. Omdat je met de liefde aan het sollen bent. Met jezelf, met je huidige partner en ook met diegene die je nu zo ongelooflijk leuk vindt.

Maar waarmee je weer de boot mee misslaat. Omdat je wederom niet eerst kijkt hoe de ander in elkaar steekt. Met andere woorden, als liefde geen vreugde brengt, wat is dan wijsheid? Dan getuigt het van wijsheid om met je huidige partner rond de tafel te gaan zitten en naar elkaar uit te spreken, wat je mist, niet fijn vindt, anders zou willen zien. Zonder daar bij naar elkaar te wijzen.

Maar ja, wie krijgt dat mee? Wie leert dat, niet zoveel mensen, dus deze wijsheid ontbreekt. Wij, de mediums en paragnosten geven het wel aan de chatters mee. Vaak klinkt er dan opluchting, zo ik kan iets doen en weet nu hoe en zie ook het nu er van in.

Dat het dan nog knap lastig zal worden, realiseren wij ons van Zesde Zintuig ook. Het vraag om anders kijken, denken en doen en dat leer je niet in een chatgesprek. Het is de wijsheid die je nodig hebt, wil je van de liefde in een relatie kunnen genieten.

En, niet onbelangrijk samen aan de relatie kunnen blijven bouwen. Wijsheid in deze is, communiceren met elkaar. Niet over koetjes en kalfjes, maar over wat de ander beweegt, wat die voelt, ervaart, mist, irriteert. Vraag het aan elkaar, dan klaart elke dag de lucht. Dan blijf je in verbinding. Zo blijft de liefde vreugde brengen.

Vaak komen we er na een pijnlijke breuk pas achter, dat het invullen van een relatie nog veel harder werken is, dan het uitvoeren van je baan. Terwijl we daar ons vaak veel serieuzer voor opstellen. Als er geen vreugde meer is in de liefde, wat is dan wijsheid? Niet zomaar opgeven. Chat dan eens met een kanjer van Zesde Zintuig en vraagt om raadt, om wijsheid