Durf gewoon eens lekker fouten te maken

Durf gewoon eens lekker fouten te makenDurf gewoon eens lekker fouten te maken. Bij het lezen van de titel, kunnen bij sommigen de rillingen over hun rug glijden. Fouten maken! Echt niet. We leven in een tijd, nou de tijd is niet de boosdoener, dat veel mensen perfectie na willen streven.

Op werkelijk alle fronten moet het gelikt zijn. We zijn niet te beroerd daar een uur van onze slaap voor op te offeren. Zodat we op en top richting ons werk, of school waar we de kids droppen van huis kunnen gaan. Het liefst ook aan de buitenkant van de auto geen smetje en als het kan toch wel een dure en een zo’n nieuwe mogelijk. Op ons werk moet alles op rolletjes verlopen. Overal keurig op tijd, iedereen die iets vraagt, direct voorzien. Alles zo snel en perfect mogelijk.

Tja, zeggen de mediums en paragnosten van Zesde Zintuig, niet zo gek dat zoveel mensen in het leven met zichzelf vastlopen. De norm voor zichzelf leggen ze zo hoog, ze vragen zich ook altijd elke keer weer onbewust af. Is het goed? Is het goed genoeg. Of wanneer is het goed.

Een vraag die wij mediums van Zesde zintuig de laatste tijd vaker hebben gesteld gekregen. Ik ben alleen maar aan het huilen en zo moe en zo verdrietig. Maar ik kan zelf niet de reden vinden waarom.

Vaak is hier dan al een lange tijd aan vooraf gegaan waar de boog zo gespannen heeft gestaan, geeft medium Claire van Zesde Zintuig aan, dat het niet anders kon, dan dat deze een keer zou knappen. Te perfectionistisch alles willen doen, en nooit iets fout willen doen, ben je geen mens.

Je fungeert als een robot die voor de buitenwereld het perfecte plaatje wilt neerzetten. En het lijkt wel een trend te worden. Net alsof een keer lekker gewoon iets verkeerd doen, of een fout maken, een doodzonde is.

Dat is het niet, geeft medium Claire van Zesde Zintuig aan. Een fout maken laat je mee zien dat je een mens bent. En als je er dan daarna ook nog om kunt lachen, zul je zien hoe ontladend dat werkt. Maar ook hoe anderen op je zullen reageren.

Ze vinden het fijn dat je zo bent. De puurheid en eerlijkheid straalt dan van je af. Ze waarderen je openheid en dat je kunt toegeven niet perfect te zijn. Waardoor  je juist perfect bent. Het is ieder mens zelf die van zichzelf het hoogste verwacht.

Dit wordt ook ingegeven zegt een paragnost van Zesde zintuig, door alles wat we elke dag zien. Reclames zijn zo gemaakt, dat je dat ook wilt. Het perfecte plaatje wordt voor je neergezet en ja, de mens wil dat ook.

Kijk maar eens naar interieurplaatjes, romantische films, reclames van beauty producten. Het ziet er zo gelikt uit, dat we het precies zo willen. Er gaan ons er voor over de kop werken. Want ja, de buurman. Die heeft een nieuwe auto, die wil ik ook. En als jij dat succes niet kunt waarmaken, want ook onder de categorie geen fouten maken valt, in jouw ogen is het falen.

Dan durf je dus voor de buitenwereld niet echt en puur te zijn. Juist diegene die zich nergens wat van aantrekken en met zichzelf kunnen lachen om hun eigen dommigheden. Die mensen zijn goed waard, geeft een paragnost van Zesde Zintuig aan.

Die maak je niet gek, maar ze maken zichzelf ook niet gek. Ze accepteren van zichzelf imperfectie. Ze zijn zoals ze zijn. Dat voel je ook in hun energie. Ga gewoon eens lekker fouten maken en lach er om. Je zult zien hoeveel beter je je dan wel niet gaat voelen.