Hoe krik je je zelfvertrouwen op?

Hoe krik je je zelfvertrouwen op?Hoe krik je je zelfvertrouwen op? Zelfvertrouwen? Hoe voelt dat. Oh dat weet ik wel hoor, als je dat aan iemand zou vragen. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Je nergens wat van aantrekken en gaan met die banaan. Want weet je, ze hebben toch altijd wel iets over je te vertellen. Waarom zou ik mij daar mee bezig gaan houden. Lekker belangrijk.

Nou denk je, dat zou ik ook wel willen. Ik twijfel overal bij. Vraag me altijd af of ze over mij roddelen. Of ik er wel goed genoeg uitzie. Durf nooit mijn mond open te doen. Ben altijd blij als ik weer op mijzelf bent. Twee tegenpolen zegt medium Erika van de spirituele website het Zesde Zintuig. Maar dat het heerlijk is om met zelfvertrouwen rond te lopen, daar kan ik hardop ja op zeggen.

Er zijn methodes om je zelfvertrouwen op te krikken. Door bijvoorbeeld een keer iets te doen, waarvan je bij jezelf denkt. Dat kan ik niet hoor en vraag het aan mijn partner of aan mijn vader. Het vasthouden en laten functioneren van een boormachine bijvoorbeeld.

Gewoon zo’n ding eens pakken en oefenen op iets waarop het geen kwaad kan en dan moet jij eens kijken hoe je daarna met veel verve gaat vertellen aan iedereen, met een hele grote glimlach op je gezicht, hoe stoer je wel niet bent geweest.

Wat denk je dat dit met je zelfvertrouwen doet? Heel veel en er zijn meer mogelijkheden om je zelfvertrouwen op te krikken. Wat denk je van het aanpakken van een klus die al lange tijd op je ligt te wachten. Elke dag even aan denkt en met jezelf dan afspreekt. Doe ik morgen en weer pak j het niet op. Door de klus te klaren, zegt medium Erika van Zesde Zintuig, geef je je zelfvertrouwen een enorme oppepper.

Zo zijn er meer dingen die je kunt doen, waardoor je zelfvertrouwen behoudt. Durf iemand die je leuk vindt gewoon een keer aan te spreken. Dat wil nog helemaal niet zeggen dat de ander er op in zal gaan. Maar daar moet je je ook niet druk over maken. Door het te doen, ga je merken. Nou, viel eigenlijk wel reuze mee. Dit ga ik vaker doen.

Wat ook een hele goeie is om te doen, als het je aan zelfvertrouwen ontbreekt. Is voor je werk te gaan doen, wat je eigenlijk zou moeten doen. Vaak zet je een stapje extra, blijf j wat langer, ach niet erg. Neem je van een collega iets over. Want ja denk je, straks sturen ze mij weg.

Zal je vertellen, zegt medium Erika, juist door dit gedrag worden mensen weggestuurd. Ze laten geen ruggengraat zien. Ze zijn onzichtbaar, omdat ze alles zelf oplossen en alles goed vinden. Juist diegenen die eens een keer tegengas geven, nee zeggen, die worden gewaardeerd. Zegt medium Erika van Zesde Zintuig.

Ze hebben een mening, zijn daardoor zichtbaar en dat kunnen ze, omdat ze zelfvertrouwen hebben. Vaak vinden diegenen die dat niet hebben, deze mensen maar eigenwijs en lopen in hun ogen de kantjes er vanaf. Terwijl ze juist met hun gedrag diegenen die weinig zelfvertrouwen hebben, iets moois laten zien.

Zelfvertrouwen krijg je, door iets te doen, wat je van jezelf niet gewend bent om te doen. Out of the box iets ondernemen. Lef, durf en moed tonen. Als je daarbij ook nog een beetje bluf durft te gebruiken, moet jij gaan zien hoe je gaat groeien in zelfvertrouwen.

Je kunt uiteraard ook de mediums en paragnosten op de website Zesde Zintuig een keer raadplegen, die jou van inzichten voorzien waardoor het bij jou nog schort aan zelfvertrouwen.