Hoe ontdek je de leugen

Hoe ontdek je de leugenHoe ontdek je de leugen die als waarheid wordt verkondigd. Alles aannemen wat een ander zegt, zul je echt bedrogen uitkomen. Hoe ontdek je of iemand liegt, terwijl die een verhaal heel overtuigend brengt. In ons denken zitten aannames en overtuigingen. Daarmee lieg je eigenlijk constant, dus ook zelf.

Waar jij in gelooft, hoeft namelijk helemaal niet de waarheid te zijn. En als je de boodschap vol verve verkondigt, vertel je leugens, die ook jij verpakt als waarheid. Als we dit allemaal doen, hoe ontdek je dan de leugen?

We gaan het vragen aan spiritueel consulenten van het Zesde Zintuig. Dit zintuig kan namelijk heel goed de leugen ontmaskeren. Daarvoor moeten we eerst even kijken naar ons denken. We denken intuïtief. Er is nog niemand die dit heeft kunnen ontrafelen, maar het ligt ergens tussen onze emoties en rationaliteit in. Ga er dan maar aanstaan, om hier logica in te vinden.

Het intuïtieve denken is het denken dat je helpt de werkelijkheid op het moment te begrijpen. Met andere woorden, elke seconde ben je eigenlijk intuïtief aan hen denken en te begrijpen. Maar iedereen doet dat met de kennis die de persoon tot zijn beschikking heeft. Vult dus zijn eigen perceptie er bij in. Dit zijn dus bijna altijd halve waarheden, omdat je gebruikmaakt van emotie en ratio.

Toch voel je, weet je, of iemand waarheid spreekt of niet, vernemen wij van mediums en paragnosten van het Zesde Zintuig. Maar evenzo goed, kunnen we dus heel makkelijk om de tuin worden geleid, enerzijds door onszelf. Anderzijds door anderen.

Hoe ontdek je de leugen, die als waarheid wordt verkondigd, wordt dan een hele lastige en toch is het mogelijk. We nemen een aantal voorbeelden onder de loep.

•       Het maken van een grapje bijvoorbeeld, of het plaatsen van een smiley in een bericht. Het lijkt heel leuk en geestig, maar ondertussen wordt de waarheid wel verdraaid. En is er wel degelijk in datgene wat wordt gezegd, een kern van waarheid en dit is dus gewoon heel erg flauw.

•       Ach het valt wel mee met de opwarming, want het vriest nog steeds. Een overduidelijk voorbeeld, waarin iets wordt genoemd wat niet de volledige lading dekt. Er wordt nonchalant iets geopperd, waar gaat niet op voor het volledige beeld. Maar jij kan er wel door beïnvloed worden en voor jezelf het ook als waarheid gaan zien.

•       Bij een eerste date voluit praten over hoe goed of je wel niet in elkaar steekt en dat ook staaft met groteske verhalen. En passant weglaten van je slechte eigenschappen, of dat het allemaal helemaal niet zo rooskleurig in je leven gaat. Ach, welke haan kraait er om!

•       Kan me niet voorstellen dat die 2 ooit van elkaar hebben gehouden, ook al zijn ze na ruim 25 jaar uit elkaar gegaan. Dit kan deze persoon wel zeggen, maar niet weten. Het is dus een onwaarheid die wordt gesproken, maar zet de ander wel aan het denken en beïnvloeden.

•       Nou weet je, iedereen doet maar wat, ik snap het niet. Je kunt toch zien dat zoals we leven, niet oké is? Wat deze persoon doet, is jou vertellen dat die weet hoe een ander leeft en ook nog erbij aangeeft dat het niet goed is zoals anderen leven. Onwaar, want we weten niet hoe een ander leeft. Daar kunnen we alleen maar naar gissen.

Je kunt de waarheid zo verdraaien dat je laat zien iets heel goeds te willen doen en ondertussen verdraai je deze. Het is de kunst, zeggen de medewerkers van Zesde Zintuig hiervoor heel goed naar je eigen gevoel te luisteren. De huidige mens houdt er van dingen mooier, of anders te maken dan ze in werkelijkheid zijn. Dingen te verdraaien, het een zeggen en het ander te bedoelen. Je voelt dit, je weet dit. Laat het, ze lopen vanzelf tegen de lamp.