Liefde is vooral jezelf vergeven

Liefde is vooral jezelf vergevenLiefde is vooral jezelf vergeven. We hebben veel moeite met de liefde. Dat is helemaal niet zo gek. Vergeleken met vroeger, waarbij we een beeld hebben, dat het toen wel voor de eeuwigheid er bleef, is het nu tot iets verworden, waar de grip volledig op ontbreekt.

Als je ziet hoeveel mensen met verbazing achterblijven. Tijd, moeite en energie in iets hebben gestoken, dat net zo makkelijk weer aan de kant wordt gezet. Is het niet zo vreemd dat tegenwoordig mensen zich alleen gelukkiger voelen dan samen.

Liefde hebben we altijd gezien als iets wat ontstaat tussen 2 mensen. De chatters van Zesde Zintuig vragen het ook letterlijk. Komt er nog liefde op mijn pad? Wanneer gaat er eens liefde komen? Hiermee bedoelen ze, wanneer komt er een liefdespartner of een geliefde.

In de volksmond noemen we dat liefde, maar heb je er zelf wel eens bij stilgestaan, dat het op deze manier zeggen, de lading niet dekt? Als een cliënt aan een medium of paragnost van zesde Zintuig vraagt, komt er nog liefde op mijn pad.

Wat wordt er dan eigenlijk gevraagd? Of jij voor jezelf al voldoende vanuit die kracht, die liefde heet, leeft? Of wordt er gevraagd of er een geliefde op hun pad komt. Het simpele feit dit onderscheid heel duidelijk te gaan zien, ga je ineens al veel beter begrijpen wat het woord liefde behelst.

En waarom is dat zo belangrijk? Omdat liefde een kracht is die ieder mens dient uit te leven. Er is een allesomvattende kracht en die kracht is verbonden met de liefde die in ieder mens huist. Dit is liefde en heeft niets met een partner van doen.

Zolang wij dit niet begrijpen, wordt liefde heel lastig om het juist te zien. Laat staan dat je begrijpt, dat liefde vooral is om jezelf te vergeven. Want elke dag weer, verwachten we zoveel van ons zelf. En al dat verwachten en wat niet goed gaat, daarmee lopen we vast. Sommigen volledig in de vorm van een depressie, eenzaamheid, het alleen zijn, niet meer aankunnen.

Maar als je weet dat je de kracht van de liefde in je hebt en om die reden mens bent en de lat dus helemaal niet zo hoog hoeft te leggen, zoals die voor je is gelegd. Ook dan ga je liefde veel beter begrijpen. Dan lach je om de dingen die niet goed gaan. Die noem je dan ook helemaal geen fouten meer.

Je noemt het ander. Je zegt dan, zo laat ik even zien dat ik mens ben! Zie je het verschil? Deze zin vergeef je jezelf al mee, dat je de liefde te kort hebt gedaan. Voor wie dan ook. Hetzij jezelf of een ander.

Liefde is alleen maar bezig om jouw aardse leven zo aangenaam mogelijk te maken. Maar dan zul je die liefde wel toe moeten laten. Doe je dat niet, loop je vast met jezelf. Vol met stress en angst en dat is het tegenovergesteld van liefde. Jezelf stress geven, is jezelf straffen. De lat heel hoog leggen, perfect willen zijn, is jezelf straffen.

Niet kunnen voldoen aan het ultieme plaatje, hoe dat er ook moge uitzien, je wijst jezelf af. Zie je dat liefde vooral jezelf vergeven is. Omdat je als kind zijn streefde om het voorbeeldige kind te zijn, die in alles moest uitblinken en dat jou dat weg heeft gehaald bij je eigen prachtige liefdesbron.

Pas als jij in staat bent, dit te zien, en jezelf gaat vergeven, kun je de liefde in het juiste perspectief zien. Waardoor je het juist kunt gaan toepassen en geven. Zonder daarbij jezelf te kort te doen.