Ondanks dat je alles hebt, niet gelukkig

Ondanks dat je alles hebt, niet gelukkigOndanks dat je alles hebt, niet gelukkig. Hoe kan dat toch! Je bent niet de enige. Je hebt je droombaan, een super leuk huis, volledig ingericht naar jouw smaak. Een lieve partner vol met begrip. Over geld hoef je niet na te denken. Tuurlijk, niet alles kan, maar daar zit je niet mee. De kids gaan lekker op school en toch. Elke ochtend word je wakker met een gevoel. Bah, ik moet weer, geen zin. Ik mis iets, maar wat.

Je sleept je door de dag, je begint jezelf, je omgeving te verwaarlozen. Echt enthousiast om met vrienden iets te ondernemen, ach laat maar. Je slaat het bezoek aan de kapper over, ook de nagelstyliste heeft je al maanden niet gezien. Je kijkt in de spiegel, blij ben je niet met die extra kilo’s, maar ach.

Heeft dit leven wel enige zin? Ik ben niet gelukkig en ze zeggen, dat als je alles hebt, dat gewoon moet zijn. Als ik er over begin, krijg ik steevast te horen, wat zeur je nou. Ik vraag me af of ik zeur, ik voel het gewoon niet, mag ik.

Dat mag, zal een spiritueel consulent van het Zesde Zintuig je aangeven, als je er mee chat. Poeh eindelijk erkenning, maar ja wat schiet ik er mee op. Het medium van Zesde Zintuig waar je mee chat heeft in ieder geval begrip en ik mag ook nog een zeur zijn, dat is in ieder geval al fijn.

Het medium stelt een vraag. Heb je vaak het gevoel van “is dit het nou”?  Ja, ja inderdaad, net alsof het allemaal niets uitmaakt. Zou het zo maar kunnen zijn dat diep van binnen bij jou een gevoel aanwezig is, datgene waar men van denkt dat ons gelukkig maakt. Dat voor jou niet werkt?

Nu je het zegt, dat klopt wel inderdaad. De cliënt veert op, voelt het medium van Zesde Zintuig. Wel eens aan gedacht dat wat de groep vindt waar we gelukkig van worden, voor jou niet werkt? Nee, eigenlijk nog nooit bij stilgestaan. Je voldoet aan een norm nu, zoals we het willen zien, maar dat wil niet zeggen, dat zoals we het hebben bedacht, ook geluk geeft!

Dus jij zegt, dat alles wat ik heb, de standaard is en ik dus met die standaard, zoals de mens het heeft bedacht zomaar eens niet gelukkig zou zijn. Inderdaad, want waarom zou dat voor jou het juiste zijn? Zo heb ik er zelf nog nooit naar gekeken.

Je hebt braaf voldaan aan het plaatje, hard voor gewerkt. Nu is het er allemaal, maar je voelt het niet. Dat is helemaal waar. Ben je dan raar, anders, omdat de norm zoals we het denken jou niet gelukkig maakt? Nee, natuurlijk niet. Schijnbaar heb jij andere zaken nodig om jou dat gevoel van geluk wel te geven.

Dat betekent een pas op de plaats doen en op onderzoek uitgaan wat jou wel gelukkig maakt, als mens. Dat kan van alles zijn. Als ik zeg, ga mensen helpen. Wat doet dat met jou. Daar hoef je nu geen antwoord op te geven. Het is een voorbeeld om er achter te komen, door voor jezelf na te gaan. Ja, dit maakt mij blij. Hier put ik vreugde uit.

Je zult zien, als je daar eenmaal achterkomt, je het leven wel gaat waarderen wat er nu is. Maar juist net dat stukje extra voor jou nodig is om voor jezelf het doel van het leven te hebben. Ik snap je helemaal. Ik begrijp ook dat dat niet mijn dromen zijn.

Dat ik moet gaan ontdekken waar ik energie uit kan putten. Inderdaad. Want of je nu groot woont of klein, wel of geen geld hebt. Dit is eigenlijk om het even. Het gaat net om dat iets extra’s wat jou je bed uit laat komen. En dat is voor iedereen persoonlijk. Zo gek ben je dus niet, zegt het medium van Zesde Zintuig lachend. En vreemd ook niet. Je bent mens. En bij dat mens zijn hoort geluk en dat geluk te voelen is voor iedereen verschillend.