Onszelf te kort doen, begrijp jij het!

Onszelf te kort doen, begrijp jij het!Onszelf te kort doen, begrijp jij het!

Er bestaan eigenlijk 2 werelden.

1.     In de ene wereld zetten we ieder ander op de eerste plaats. In de andere wereld zetten we onszelf op de eerste plaats. In de wereld waar we anderen op de eerste plaats zetten, heerst strijd, macht, onderdrukking, ruzie, veel liefdesverdriet.

2.     In de wereld waar ieder mens zichzelf op de eerste plaats zet, heerst vrede, vreugde, rust, plezier, enthousiasme, elkaar alles gunnen en zijn de mensen blij, tevreden en gelukkig. Met zichzelf en met elkaar.

In welke wereld zou jij willen vertoeven? Nee, laten we het anders vragen. In welke wereld vertoef je? Geeft paragnoste Merel aan. Wij van het Zesde Zintuig weten het. Zo’n 80% van de mensen vertoeft in de eerste wereld. Zo’n 20% in de tweede. Dat is nogal een verschil. En weet je, zegt paragnoste Merel, die 80% die is elke dag zoekende naar wereld 2, zonder dat ze het weten. Ze weten het wel, het is een diep verlangen. Daarom zoeken ze er ook naar.

Maar ze leven met zulke overtuigingen, dat ze het, ondanks dat het voor het grijpen ligt, niet te pakken kunnen krijgen. Ze komen er op een gegeven moment wel, daar kunnen jaren overheen gaan. Met veel tegenslag, verdriet, een enorme berg teleurstellingen.

Op een gegeven moment lopen ze vast, geeft paragnost Merel van Zesde Zintuig aan. Dat gebeurt niet zomaar. De berg tegenslagen heeft ze verward gemaakt, vermoeid. Ze zijn het zoeken, presteren, telkens weer opkrabbelen helemaal beu.

Ze trekken zich terug en ook dat voelt uiteraard niet goed. Dan breekt een periode aan van diepe triestheid, waarbij gevoelen van alleen zijn, eenzaamheid ze verschrikkelijk parten spelen. Ook boosheid is aanwezig. Gedachten vliegen over en weer. Het maar niet kunnen bevatten waarom.

Er worden in deze periode heel veel waarom vragen gesteld. Waarom ik, waarom moet ik altijd de klappen krijgen? Waarom geeft niemand om mij? Zelfs mijn familie niet. En dat gaat lange tijd zo door. Ze richten hun boosheid als pijlen op iedereen. Het komt niet bij ze op, om eens na te denken over liefde.

Ze vertoeven in een wereld waarin de mens als mens niet gedijt. Het is niet de bedoeling constant te moeten zoeken naar een schrijntje geluk. Constant in competitie zijn met anderen. Te moeten vechten voor je plek. Onderuit gehaald te worden door een meerdere of een familielid. Daar is de mens niet voor gemaakt en heeft dit ook van nature niet in zich, geeft paragnost Merel aan.

We zijn gemaakt en hebben van nature alle eigenschappen in huis om in wereld 2 te vertoeven. Maar bijna allemaal komen we eerst in wereld 1 terecht. De wereld waarin jij niet meetelt, dat is de onderliggende boodschap geweest die je onbewust meekreeg.

Dat houdt geen mens vol en daarom kom je in een periode vaan eenzaamheid terecht. De klus die je moet gaan klaren kan namelijk alleen maar ieder voor zich doen. Je moet zo aan je lot worden overgelaten zijn, dat je wel iets moet. Je moet iets aan met jezelf.

Erachter komen dat je jezelf nooit en te nimmer meer te kort moet doen. Je werd niet te kort gedaan door anderen, je liet het toe. Je familieleden vertoeven allen in wereld 1, jij ook voor een lange tijd. Maar iets in jou wilde dit niet. En daarom begrijpen jullie elkaar niet.

Eenmaal aangekomen in wereld 2, kun je niet meer begrijpen waarom mensen zichzelf zo te kort doen. Alles valt ineens op zijn plaats. Met hulp van een spiritueel medewerker van Zesde Zintuig lukt het jou ook!