Verborgen emoties zorgen voor gezondheidsklachten

Verborgen emoties zorgen voor gezondheidsklachtenVerborgen emoties zorgen voor gezondheidsklachten. Iedereen kent de uitdrukking wel. Geef het een plekje, of ik moet het nog een plekje geven. Wij, de mediums en paragnosten van het Zesde zintuig zijn niet zo van iets een plekje geven. Want wat moet je een plekje geven?

Het verwerken van iets, een trauma, een angst, een verlies, een heftige gebeurtenis. Is het dan verstandig dit een plekje te geven. Ergens vast te zetten in je lijf, zodat het verborgen is, maar niet losgelaten? Waardoor je zomaar onwetend bent van verborgen emoties, die gezondheidsklachten met zich mee kunnen brengen. Waar je geen wet van hebt, maar wel je gezondheid ondermijnt, je gevoel ondermijnt en je voortsukkelt met je gezondheid, omdat je last hebt van verborgen emoties.

Verborgen emoties uiten zich in kramp, verkramping, stijfheid, vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn. Allemaal van die vage klachten, die we snel oplossen met een pilletje, of een behandeling bij de fysio. Maar ze verdwijnen niet. En dat komt, omdat we emoties verbergen en deze niet doorleven, waardoor ze in ons aanwezig blijven en ons constant blijven tarten. Geeft medium Light aan, relatiecoach bij Zesde Zintuig.

Na het verbreken van een relatie maken we heel veel mee, emotioneel, maar er komen ook allerlei praktische zaken op ons af. Vaak moeten we dan van alles, zijn we nog te verbouwereerd. Kunnen we zaken door onze vingers laten glippen, waar we later spijt van kunnen krijgen, dat we niet alerter zijn geweest. Zegt medium Light van Zesde zintuig. Aan verwerken, doorleven, weer in onze eigen kracht komen te staan, het loslaten van alle emoties, komen we dan niet aan toe. We gunnen ons dat zelf vaak niet eens.

Dan begint ons lijf, maar eigenlijk onze ziel, te piepen en te kraken, door verborgen emoties. Des te meer reden om signalen die het lijft afgeeft, zoals hierboven aan gegeven, niet te negeren. Voor je het weet loop je rond met chronische pijn, voortkomend uit chronische stress.

Het zijn met name emoties als boosheid, verdriet, woede en angst die zich verbergen. Ach laat maar denk je dan. Maar die emoties zitten er nog wel. Die leveren op een gegeven moment spanning ergens in het lijf op. Ze hebben een plekje gekregen, maar zijn niet opgelost.

Je kunt ze herkennen aan je eigen manier van reageren, los van de mentale en lichamelijke klachten die je hebt. Als de boosheid door een ander wordt aangeraakt, vlieg je acuut hoog in een boom. Dan weet je, wacht even dit is oude pijn die ik niet hebt doorleefd. Die nog vastzit.

Je kunt het ook herkennen aan een bepaalde plek die opspeelt, zodra je drukker bent, minder slaapt, meer ballast op je nek hebt. Je ervaart dan spanning die elke keer op dezelfde plek terugkomt. Het begint bijna altijd in de nek en schouders.

Pavlov heeft dit conditionering genoemd. Oude pijn die ergens een plek heeft gekregen, niet is losgelaten en elke keer weer terugkomt. Het zorgt er voor dat je blokkeert, vast gaat zitten. Minder zuurstof krijgt en zo stroomt energie niet meer, geeft medium Light van Zesde zintuig aan.

Zonder er erg in te hebben gehad, ben je in een patroon terechtgekomen. Dat je laat overleven. Door bewust hierbij stil te gaan staan. Te gaan zien wanneer de pijn ontstaat, klachten te voorschijn komen. Kun je aan de slag met heling.

Dit kun je heel goed samen doen met een spiritueel consulent van Zesde Zintuig Chat. Zij kunnen zien waar jouw pijnpunten zitten en je helpen ze los te laten.