Wanneer is iemand een manipulator

Wanneer is iemand een manipulatorWanneer is iemand een manipulator. Manipulatie, is een vorm van beïnvloeding waarbij misleidende methoden worden toegepast, zodat de ander aan zichzelf begint te twijfelen. Maar ook iets kan gaan doen, wat de ander verlangt, terwijl je er zelf als persoon niet achter staat. Manipulatie komt overal voor. Zelfs bij kinderen, die het niet uit zichzelf doen, maar als voorbeeld meekrijgen. We passen het namelijk te pas en te onpas toe, zonder dat we het zelf in de gaten hebben.

Als we aan onze kinderen iets vragen en daar iets lekkers tegenover stellen, is dat een vorm van manipulatie. Hetzelfde geldt als je zo met je partner omgaat. Zelfs het geven van complimenten zou je kunnen zien als een vorm van manipulatie.

In deze vorm is het nog acceptabel. Erger wordt het als je met een manipulator te maken krijgt, met een rasechte manipulator. Die zijn zo gewiekst, dat je in het begin het totaal niet in de gaten hebt. Ze overladen je met complimenten, cadeaus, mooie woorden. Ze zijn charmant, aardig, laten je voelen het beste met je voor te hebben, maar ondertussen.

Je herkent een manipulator vaak niet direct, omdat ze dus zo charmant zijn, vaak ook bespraakt. Maar ze hebben een plan, jou in hun macht proberen te krijgen, als was in hun handen. Om die reden verdraaien ze alles.

Als jij iets aangeeft, zegt Paragnost Sonja van het Zesde Zintuig, dat je het ergens niet mee eens bent, of op aanspreekt. Wordt dit weggewuifd en moet je niet zo moeilijk doen en ligt het toch echt aan jezelf.

Bij jezelf voel je een ongemakkelijk gevoel. Dat gevoel is een waarschuwing dat je te maken hebt met een rasechte manipulator. Die wilt jou namelijk laten denken dat het allemaal je eigen schuld is, want hij doet toch zo ongelooflijk zijn best voor jou, om alles voor je zo aangenaam mogelijk te maken.

Je raakt dan in verwarring, zegt paragnost Sonja van het Zesde Zintuig, maar je vinger er op leggen, dat lukt niet. Een manipulator liegt altijd. Je kunt ze er alleen nie op betrappen. Het wordt wederom bij jezelf neergelegd, jij ziet spoken.

Waar je een manipulator ook aan kunt herkennen, is het constant trekken van aandacht. Hetzij door zich mooi te kleden, bijzondere schoenen, voor iemand iets betekenen. Ze zijn zo galant. Maar ondertussen.

Waar je een manipulator ook aan kunt herkennen is aan het spelen van de slachtoffer. Het is allemaal zo verschrikkelijk, houd rekening met mij! En zo verdwijn jij als mens langzaam uit beeld, want, omdat je elke keer medelijden met hem krijgt, omdat die zo gekwetst wordt. Ook hierbij voel je, geeft paragnost Sonja van Zesde zintuig aan dat het niet overeenkomt met de waarheid. Maar wederom wordt de boodschap zo gebracht, dat je denkt. Ja, lijkt wel logisch.

Het ligt nooit aan de manipulator, altijd aan een ander. Maar begrijp het nou, ik doe dit om jou te beschermen. En jij denkt, dat heb ik helemaal niet nodig. Dat kan ik makkelijk zelf. En zo kom je er dus op een gegeven moment achter, dat alles wat deze persoon heeft gezegd en gedaan, schone schijn is, die het deed voorkomen alleen maar voor jou het beste te willen. Maar dat helemaal niet waar blijkt te zijn. Hij loog er alleen maar op los, zegt paragnost Sonja van Zesde Zintuig chat.

Als je gevoel ingeeft er klopt iets niet, weet dan dat er sprake is van manipulatie. Zo herken je het snel en kun je er niet in verstrikt raken.