Wat is belangrijker je mentale gezondheid of een relatie

Wat is belangrijker je mentale gezondheid of een relatie. Het schijnt voor veel mensen best een hele lastige keuze te zijn. Kiezen voor hun mentale gezondheid of een relatie in stand te houden. Dat kan een liefdesrelatie zijn, een vriendschappelijke of zelf met familie. Op de een of andere manier zijn deze mensen niet doordrongen van het feit wat er nu echt belangrijk in het leven is.

We kiezen liever voor een relatie dan voor onszelf

Vreemd is dit niet, geeft een spiritueel hulpverlener van Zesde Zintuig aan. Waar gaat de aandacht naar uit? Niet naar onze mentale gezondheid. Er is niemand die ons daar wegwijs in maakt. Niet als we kind zijn, puber en ook niet op volwassen leeftijd. Het dan gek vinden dan mensen mentaal volledig vastlopen. En niet weten wat belangrijker is. Je mentale gezondheid of een relatie? Als je het aan iemand zou vragen, zullen ze zeggen. Mijn mentale gezondheid uiteraard. Als dat zo uiteraard is, waarom handelt niemand daar dan naar?

Jouw mentale gezondheid hoort altijd op nr 1. te staan

Wij van Zesde Zintuig vragen ons dat dagelijks af. We begrijpen het wel. Waar je niet mee wordt opgegroeid, daar ontbreekt de kennis over. We doen net of een mens alleen maar lichamelijk ziek kan worden. Terwijl de meeste lichamelijke ziektes weer voortkomen uit mentale problemen.

We moeten er schijnbaar eerst mentaal helemaal doorheen zitten

Dagelijks spreken wij van het Zesde Zintuig, mensen die mentaal er volledig doorheen zitten. Inmiddels al jaren samen met een partner, en alleen maar ruzie, kommer en kwel. Een vriendschap zo nodig in stand willen houden, die helemaal niets toevoegt. En dan ook nog boos zijn op de ander hè. Terwijl ze zelf blijven zitten in deze destructieve relatie.


Als je dit zo leest, dan denk je. Inderdaad, heel vreemd en bizar. Zo is er een vrouw die nog steeds aan het wachten is op de partner waar ze 5 jaar geleden mee is gescheiden. Ze verlangt naar een nieuwe partner. Maar zodra je antwoord wilt geven, begint ze over haar partner waar ze 30 jaar mee samen is geweest. Dat voelde het medium al in haar energie en gaf dat ook aan. Blijven vasthouden aan datgene wat er was, zorgt er voor dat je mentale gesteldheid er volledig mee ondermijnt.

We leggen elkaar liever het vuur aan de schenen

Deze vrouw is dan ook volledig uitgeput, maar ze wil een gesprek. Ze heeft hem een ultimatum gesteld. Niet met hem afgesproken. Dus eigenlijk heeft ze dat ultimatum voor zichzelf gesteld. Dat doen heeft veel mensen, met zichzelf.

Deze mensen denken dan met een knip van hun vinger dat als de datum daar is, ze verlost zijn van de ellende waar ze zelf dagelijks mee bezig zijn. Keep on dreaming. Zo werkt het niet. Ondertussen verlangen naar een nieuwe relatie. Niet bewust van zijn dat ze daar de energie voor moet hebben. Maar ook los moet zijn van het oude.

We staan helemaal niet stil bij onze mentale gezondheid als het om liefde gaat

Een andere vrouw die contact zocht op de chat van Zesde Zintuig, kan maar niet loskomen van een vreemdganger. Ja, maar ik houd van hem. Betekent dat dat je je eigen mentale gezondheid naar de knoppen moet helpen, omdat je van iemand houdt?

Heb je dan begrepen wat liefde is? Nee! Al deze mensen die zichzelf te kort doen op welke manier dan ook, hebben werkelijk geen idee dat hun mentale gezondheid belangrijker is, dan wat dan ook in het leven.

Je zal ze de kost moeten geven, die allemaal in een relatie zitten, waar hun mentale gezondheid onder lijdt. En dat elke relatie zijn. Van een werkrelatie, tot een familiaire. Want relaties in familie, ja, daar denken we van dat deze altijd fijn zijn. We zijn toch familie! Het besef ontbreek, net zoals het gezonde verstand. En daarom realiseren zich heel veel mensen zich niet dat hun mentale gesteldheid altijd belangrijker is, dan welke relatie ook.

Stel jezelf nu zelf de vraag. Wat is belangrijker je mentale gezondheid of een relatie.